Kép
Fűszerek

Kínálatunkban a következő fűszereket találhatja meg:

Fűszerpaprika (Paprika powder)

Fűszerpaprika (Paprika powder)

A fűszerpaprika-növény (Capsicum annuum L.v. Longum DC.) a legjellegzetesebb magyar fűszernövény. Jelleg- zetes, páratlan aromájával, piros színével nélkülözhetetlen a magyar gasztronómiában. Cégünk, fűszerpaprika őrle-mények közül, kiemelten az alábbi termékkel foglalkozik:

  • Csípős fűszerpaprika, chilipaprika őrlemény
  • Különleges vagy extra különleges fűszerpaprika őrlemény (130-180 ASTA)
  • Csemege fűszerpaprika őrlemény (100-130 ASTA)
  • Édesnemes fűszerpaprika őrlemény (80-100 ASTA)

Termőhely: Magyarország, Kína, Spanyolország, India
Kiszerelések: 1 kg, 5 kg, 20 Kg, 25 kg

 
 

Feketebors (Black pepper)

Feketebors (Black pepper)

Csípősen erős, aromás fűszer, ami szinte valamennyi étel ízesítésére alkalmas. A fekete bors (Piper nigrum Linnaeus) a borscserje éretlenül leszedett, zöld bogyó- termése, amelyet a begyűjtés után a napon szárítanak. Ennek hatására megfeketedik és megkeményedik. A konyhasó után az egyik legkedveltebb és leggyakrabban használt csípős ízű fűszer. Foglalkozunk őrölt, és egész fekete borssal.

Termőhely: India, Vietnam
Kiszerelések: 5 kg, 20 Kg, 25 kg

 
 

Fűszerkömény, köménymag (Cumin)

Fűszerkömény, köménymag (Cumin)

A világon az egyik legelterjedtebb növény. A kömény (Carum Carvi) a kapor, az ánizs és az édeskömény rokona. Íze fanyar, kissé édeskés, aromája kellemes. A növény magjait használjuk, amelyek erős illatúak, enyhén csípősek, kesernyések és ánizsosak egyszerre. A felhasználása nagyon változatos, illóolaját az élelmi- szeriparban különféle termékek készítésénél egyre gyakrabban használja. Foglalkozunk őrölt, és egész köménnyel.

Termőhely: Magyarország, India, Kína
Kiszerelések: 5 kg, 20 Kg, 25 kg

 
 

Koriander (Coriander)

Koriander (Coriander)

Ősidők óta használt fűszer, ami a Földközi-tenger vidékéről származik (Coriandrum sativum). Zöld levele és fiatal hajtása érdekes, pikáns ízű fűszer. Gyakran használják pácokban és fűszerkeverékben. A barnás-sárga, kemény, 3–5 mm-es magja illóolajat, cukrot, fehérjét tartalmaz. Levele könnyen összetéveszthető a petrezselyemmel, de íze jellegzetesen aromás. Foglalkozunk őrölt, és egész korianderrel.

Termőhely: Magyarország, Egyiptom
Kiszerelések: 5 kg, 20 Kg, 25 kg

 
 

Majoranna (Majoram)

Majoranna (Majoram)

A majoranna (Origanum majorana) az árvacsalánfélék családjába tartozó növényfaj. Fűszerként egyébként a föld feletti részeket hasznosítják, szárítás után gondosan morzsolva csomagolják. Eredeti hazája a Földközi-tenger környéke, de ma már hazánkba is sok helyen termesztik. A növény szárított, morzsolt levele és virágzata a fűszer. A jól kezelt majoránna szürkészöld, egyenletesen morzsolt, erősen aromás, kellemes illatú, kissé hűtő, kesernyés ízű. Illóolajat, és csersavat tartalmaz. Foglalkozunk morzsolt és őrölt majorannával.

Termőhely: Magyarország, Egyiptom
Kiszerelések: 5 kg, 20 Kg, 25 kg

 
 

Amennyiben a fentiektől eltérő kiszerelés igényük lenne, kérjük forduljanak hozzánk bizalommal.

Aktuális kínálatunkat letöltheti a gombra kattintva:

Letöltés